Wat is het effect van een manipulerende kerk of sekte?

pa

Foto: mijn vader Johannes van der Wal, die niet naar de Christelijk Gereformeerde Kerk wilde, daar ben ik God nog altijd dankbaar voor!

Wat als jouw familie hoort bij een sekte of manipulerende kerk?

Er wordt geprobeerd om je basisbewustzijn, je waarneming van de werkelijkheid, je blik op de wereld, je emotionele controle en je afweermechanismen te ondermijnen.

Wanneer roots jouw stabiliteit geven, dan zullen juist jouw roots in een negatief daglicht worden gezet. Ze veranderen positieve motivatie voor gedrag in negatieve motivaties: jouw goedbedoelde vriendelijkheden voor een kameraadje worden plots uitgelegd als claimende aandachtvragen”, ook al ben jij degene die juist de aandacht geeft.

Wanneer bijvoorbeeld maar vaak genoeg tegen je gezegd wordt dat je dingen niet goed ziet, ga je twijfelen aan je eigen waarnemingsvermogen. Wanneer de mensen die dat manco bij jou opperen ook nog mensen zijn in wie je juist op dat terrein vertrouwen hebt, verlies je beetje bij beetje je zelfvertrouwen. Dat is een ramp wanneer je in zo’n geval eigenlijk helemaal geen gestoorde perceptie hebt.

Bedoeld worden: intense beledigingen, verlies van privileges, sociale isolatie, dreigende verandering van sociale status (ook bijvoorbeeld een verhindering van het uitoefenen van je beroep), intense schuldgevoelens, angst. Manipulatieve technieken zorgen er verder voor dat bij het zien van een dierbaar iemand juist negatieve emoties worden opgeroepen. Bron: Sjoukje Drenth, gespecialiseerd in sekten en mensenhandel.

Wat zijn de gevolgen van een manipulerende kerk of sekte?

Met andere woorden er is sprake van het afbreken van je identiteit en karaktermoord. Er wordt intensief gewerkt om je te laten twijfelen aan jezelf; er wordt angst en verwarring gezaaid zodat je niet meer op je eigen geheugen, waarneming en oordeel van de realiteit gaat vertrouwen. Deze methode lijkt op de methode van “gaslighting” die wordt gehanteerd door narcisten. Het is altijd goed om je af te vragen of je binnen dergelijke sektarische groeperingen ook te maken hebt met een narcistisch persoon.

Het essentiële wat ik doe in mijn werk;

Het essentiële wat ik in mijn werk doe is om de identiteit van de persoon weer te herstellen. Hier heb ik echt een drive voor en die drive is niet uit het niets gekomen! Het fijne is dat ik middelen voorschrijf die “bewustzijn” in zich hebben. Samen met mijn energetische behandelingen kom je weer in je kracht te staan! Ik coach je om weer in contact te komen in je basisbewustzijn, jouw werkelijkheid, jouw emotionele controle en je afweermechanisme. Een afspraak kun je maken door contact op te nemen met Margriet.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het belangrijk je contact met je kosmische familie te herstellen…..en je kosmische familie vind je echt niet in de christelijk gereformeerde kerk!