,

De test voor de ziekte van Lyme is niet voor 100% betrouwbaar.

Test van de ziekte van Lyme

De test voor de ziekte voor Lyme niet voor 100% betrouwbaar.

Het komt voor dat patiënten als uitslag van de test van de ziekte van Lyme te horen krijgen dat ze geen ziekte van Lyme hebben, dit terwijl ze de ziekte wel onder de leden hebben. Vaak wordt de patiënt als SOLK gediagnosticeerd, en daar is ook weer een poli voor…de SOLK poli. SOLK: Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke klachten.

Hoe komt het dat de test voor de ziekte van Lyme niet voor 100% betrouwbaar is?

Vaak gaat de Borrelia bacterie na 3 maanden vanuit het bloed onder in een cel van een orgaan maar het komt ook voor dat de Borrelia bacterie al na 1 dag de cel in gaat. Zelfs kan het ook één of meerdere jaren duren voordat zich antistoffen gaan vormen. Dat hangt allemaal af van omstandigheden.  De IgG en IgM antistoffen worden gemaakt ná binnendringen van de Borrelia. Het is bekend dat de antistof niet altijd positief aanslaat bij een actieve infectie met Borrelia.

De vraag is of de Borrelia in het bloed zit of in een cel? Voor de opties “bloed en de cel” zijn weer verschillende testen nodig. En helaas is er geen enkel test voor 100% betrouwbaar. Het komt daarom voor dat een patiënt als uitslag van een test, een negatieve antistof krijgt, terwijl hij of zij  de ziekte wel onder de leden heeft.

Daarbij komt nog dat de Borrelia Burgdorferi niet alleen in het lichaam komt bij een tekenbeet maar met co-infecties. Patiënten worden daardoor ook na een antibioticum kuur vaak nog ziek door deze co-infecties. Bij het laboratorium is een test voor de co-infecties, maar niet alle co-infecties kunnen worden aangetoond door een laboratorium test. De co-infectie Babesia is bijna niet te vangen met een serologie test. En veel infecties zitten in de liquor, en dan vind je niets in het bloed- of de urine testen.

Er zijn > 30 soorten co-infecties. Die co-infecties kunnen zich ook weer onderscheiden. De Bartonella is een co – infectie en er zijn weer meer dan 30 soorten Bartonella bacteriën.
Wat hier boven staat, geeft allemaal al aan dat het vaststellen van de ziekte van Lyme en co – infecties een ingewikkeld zaak is.

Wat ik voor u kan betekenen?

U kunt met mij  een afspraak maken om samen inzicht te krijgen of u de ziekte van Lyme hebt en of u co – infecties hebt.  Ik doe dat door middel van een vragenlijst en door middel van testen met energetisch materiaal, materiaal welke de energie aangeeft die u nodig heeft voor uw herstel. Ook komt het voor dat ik het doorkrijg dat het de ziekte van Lyme is.

U kunt een afspraak maken met Margriet van De Grietenij via info@grietenij.nl of 06 – 20 13 32 74. Vergoeding door de zorgverzekeraar is mogelijk.

Hééft u de ervaring dat u na een test voor de ziekte van Lyme (met als resultaat een negatieve antistof) toch de ziekte van Lyme bleek te hebben? Dan lees ik graag uw ervaring op deze blog!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *