De grote impact van fibromyalgie op je leven!

Fibromyalgie heeft een grote impact op je leven, bijvoorbeeld bij het staan tijdens het koken, de rug gebruiken bij het huis schoonmaken,op vakantie gaan, achter de computer werken etc. Fibromyalgie betekent letterlijk” pijn in bindweefsel en spieren”.

Het wordt ook wel eens spierreuma genoemd maar fibromyalgie heeft eigenlijk niets met reuma te maken. De klachten bestaan uit toenemende spierpijn en stijfheid, pijnlijke drukpunten en slaapproblemen.

Onderzoeken door neuroloog en reumatoloog wijzen vaak niets uit en daardoor hebben veel van deze patiënten het gevoel dat ze ondanks de pijnen die ze moeten dragen als grote aanstellers worden gezien. Alle fibromyalgie patiënten zullen bekend zijn met de pijnpunten in het lichaam; de zogenaamde trigger points. Dit zijn specifieke pijnpunten in de nek, schouders, lendenstreek, heupen en knieën.

Daarnaast hebben deze cliënten vaak last van symptomen als: spierpijnen in het hele lichaam, niet goed kunnen slapen, prikkelbare darm klachten, concentratie problemen, vergeetachtigheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid.

De combinatie  van fysiotherapie & homeopathie bij fibromyalgie:

Massage bij de fysiotherapeut kan zeker ondersteunend werken maar door massage alleen gaat de oorzaak van het probleem niet weg. Wel is het goed om deze combinatie van fysiotherapie & homeopaat te volgen. Tijdens mijn consult zoek ik de oorzaak van de verstoring in het lichaam op. Door deze verstoring is er vaak door de tijd heen een tekort aan een bepaald mineraal, sporenelement en/of vitamine ontstaan.

Tijdens de consulten worden deze tekorten weer aangevuld met als resultaat dat er weer meer vitaliteit in het lichaam komt. Daarna wordt er verder aan het herstel gewerkt door middel van een kruid of homeopathisch middel en/of frequentie therapie.

Ieder mens is uniek en daarom reageert niet iedereen op hetzelfde kruid of homeopathisch middel.

Ook is een goede ademhaling en innerlijke rust zeer heilzaam bij fibromyalgie. Daarom ga ik samen met jou een ademhalingsoefening & meditatie oefening doen, om zo zelf te leren om stress onder controle te krijgen.

Wil je ook werken aan  de oorzaak van jouw fibromyalgie? Maak dan een afspraak met De Grietenij.