Psychische klachten

Afspraak maken

Psychische klachten

Hoe werkt psycho – energetische energie? 

Bij psycho-energetische energie wordt er gewerkt met jouw bewustzijn. Als iemand bijvoorbeeld veel twijfelt dan krijgen bepaalde schimmels de ruimte om zich te vermeerderen. Je krijgt dan een middel om de groei van het schimmel in te perken, dit middel werkt tevens aan je bewustzijn zodat je minder gaat twijfelen.

Nog een voorbeeld; als je imago een flinke deuk heeft opgelopen, dan krijg krijgen bepaalde virussen de kans om zich te vermeerderen en klachten te veroorzaken. Het middel dat ik dan voorschrijf zorgt ervoor dat de virus verdwijnt én dat je nieuwe image wordt gevormd!

Nog een voorbeeld van een element welke we allemaal kennen; ijzer.
Iedereen weet dat je het element ijzer in je lichaam hebt. Ik ga er in dit voorbeeld even vanuit dat er geen andere organische verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Als je denkt dat je niet meer een oplossing voor je situatie hebt waarin je verkeerd, dus je geeft de strijd op,  dan is je bewustzijn voor strijdvaardigheid gedaald en zorgt ervoor dat je lichaam minder ijzer gaat aanmaken. Je wordt dus moe.

Als je nu het element ijzer toevoegt aan je lichaam, dan gaan je ijzerwaarde weer omhoog (met als gevolg dat de fysieke processen weer in gang worden gezet). Het interessante is nu dat het element ijzer ook zelf bewustzijn activeert, en jou weer strijdbaar gaat maken in je bewustzijn waardoor het lichaam weer meer ijzer gaat aanmaken uit de voedingstoffen. Het is dus een samenspel.

IJzer is niet het enige element in ons bewustzijn en lichaam, er zijn nog vele andere elementen die invloed hebben op onze gezondheid.

Ook spelen je persoonlijkheid, kwaliteiten en valkuilen en kwaliteiten een rol bij de lichaamsgerichte psycho-therapie.  Als je gevoelig bent voor overcompensatie (het doorschieten van een kwaliteit), dan kan daardoor veel energie verloren gaan.

Denk maar aan een persoon die heel loyaal is, die persoon is op een gegeven moment gevoelig voor uitputting. En hier kan ik als therapeut iets aan doen.

En zo heeft ook elk psychologische probleem zijn eigen elementen en/of homeopathisch middel nodig om een verandering in het bewustzijn teweeg te brengen, om te zorgen voor een verschuiving zodat je niet meer “vastzit”.

Bewustzijn is anders dan kennis ergens van hebben, bewustzijn is een innerlijk contact met jezelf maken. 

Deze innerlijke verschuiving is nodig voor verandering van je energie systeem en verandering in je gedrag en het houden van jezelf. Alleen iets weten over jouw psychologische problematiek zal niet voor een verschuiving gaan zorgen.

Psychologische problemen kunnen o.a. zijn:  angst en paniek, rouwverwerking, ontevredenheid, verantwoordelijkheid niet kunnen dragen, faalangst, verslagenheid, liefdesverdriet, hopeloosheid, burn-out, geen grenzen kunnen stellen, mishandeling, narcistische relatie, vertwijfeling, relatie problemen, wie ben ik nu zelf?

Zit jij niet goed in je vel? Ga je liever niet naar een psycholoog? Of ben je in behandeling bij een psycholoog, en wil je daarnaast ook een energetische ondersteuning?

 je ook een nieuwe start maken? Duwtje in de rug nodig?

Maak dan een afspraak met Margriet.

Burnout

Ik controleer de vitaliteit van de organen en waar nodig krijgt het orgaan een behandeling en/of een middel op natuurbasis en zo kom je weer helemaal in uw kracht! Vervolgens onderzoek ik of je een mineraal of een vitamine tekort hebt. En ga ik samen met jou...

“Als gevolg van mijn ziekte (longcarcinoom) had ik erg last van lusteloosheid en ik ben ontzettende moe. Door de behandeling
ervaar ik een innerlijke rust. Na één behandeling had ik weer zin én de energie om dingen te ondernemen. Mijn moeheid en lusteloosheid zijn verdwenen. Wel ga ik 1 x per maand naar Margriet voor een behandeling om mijn energie op peil te houden. Dank je wel Margriet!”

T.D.