Psychische klachten

Afspraak maken

Psychische klachten

Hoe werkt lichaamsgerichte psycho –  energetische therapie? 

Tijdens mijn cursus Lichaamsgericht werken bij trauma bij Psy-zo te Groningen, werd het mij duidelijk dat wat je meemaakt, ook weer een grote invloed heeft op het functioneren van je lichaam.

Bij psychische klachten speelt bijna altijd de darmwerking een rol. Er zijn dan vaak ook klachten aanwezig als angst, niet goed kunnen slapen, snel last hebben van stress gevoelens, minder waardigheidsgevoelen. 

Bij al deze klachten kan ik de volgende methodes toepassen:  coaching, ontspanningsmassage en energetische ondersteuning. Homeopathie in bepaalde potenties werk tevens psycho-energetisch.

Psycho – energetisch ondersteuning houdt in dat er gewerkt via jouw bewustzijn. Jouw bewustzijn heeft weer te maken met je mogelijke lichamelijk klachten. 

Hoe kan het bewustzijn invloed hebben op lichamelijke klachten? 

Als iemand bijvoorbeeld veel twijfelt dan krijgen bepaalde schimmels de ruimte om zich te vermeerderen waardoor er lichamelijk klachten ontstaan. 

Je krijgt dan een middel om de groei van de schimmel in te perken, dit middel werkt tevens aan je bewustzijn zodat je minder gaat twijfelen.

Nog een voorbeeld; als je imago een flinke deuk heeft opgelopen, dan krijg krijgen bepaalde virussen de kans om zich te vermeerderen en klachten te veroorzaken. Het middel dat ik dan voorschrijf zorgt ervoor dat de virus verdwijnt én ondersteund jou met het vormen van een nieuw imago. 

Nog een voorbeeld van een element welke we allemaal kennen; ijzer.

Iedereen weet dat je het element ijzer in je lichaam hebt. Ik ga er in dit voorbeeld even vanuit dat er geen andere organische verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Als je denkt dat je niet meer een oplossing voor je situatie hebt waarin je verkeerd, dus je geeft de strijd op,  dan is je bewustzijn voor strijdvaardigheid gedaald en zorgt ervoor dat je lichaam minder ijzer gaat aanmaken. Je wordt dus moe.

Als je nu het element ijzer toevoegt aan je lichaam, dan gaan je ijzerwaarde weer omhoog (met als gevolg dat de fysieke processen weer in gang worden gezet). Het interessante is nu dat het element ijzer ook zelf bewustzijn activeert, en jou weer strijdbaar gaat maken in je bewustzijn waardoor het lichaam weer meer ijzer gaat aanmaken uit de voedingstoffen. Het is dus een samenspel.

IJzer is niet het enige element in ons bewustzijn en lichaam, er zijn nog vele andere elementen die invloed hebben op onze gezondheid.

Ook spelen je persoonlijkheid, kwaliteiten en valkuilen en kwaliteiten een rol bij de lichaamsgerichte psycho-therapie.  Als je gevoelig bent voor overcompensatie (het doorschieten van een kwaliteit), dan kan daardoor veel energie verloren gaan.

Denk maar aan een persoon die heel loyaal is, die persoon is op een gegeven moment gevoelig voor uitputting. En hier kan ik als therapeut iets aan doen.

En zo heeft ook elk psychologische probleem zijn eigen elementen en/of homeopathisch middel nodig om een verandering in het bewustzijn teweeg te brengen, om te zorgen voor een verschuiving zodat je niet meer “vastzit”.

Bewustzijn is anders dan kennis ergens van hebben, bewustzijn is een innerlijk contact met jezelf maken. 

Deze innerlijke verschuiving is nodig voor verandering van je energie systeem en verandering in je gedrag en het houden van jezelf. Het is natuurlijk belangrijk om iets te weten te komen weten over jouw psychologische problematiek maar daarnaast is ook belangrijk om voor een energetische verschuiving te gaan zorgen.

Psychologische problemen kunnen o.a. zijn:  angst en paniek, rouwverwerking, ontevredenheid, verantwoordelijkheid niet kunnen dragen, faalangst, verslagenheid, liefdesverdriet, hopeloosheid, burn-out, geen grenzen kunnen stellen, mishandeling, narcistische relatie, vertwijfeling, relatie problemen, wie ben ik nu zelf?

Zit jij niet goed in je vel? Ben je in behandeling bij een psycholoog en wil je daarnaast ook een energetische ondersteuning?

Je wilt een nieuwe start maken? Je hebt een duwtje in de rug nodig?

Maak dan een afspraak met Margriet.

Burnout

Ik controleer de vitaliteit van de organen en waar nodig krijgt het orgaan een behandeling en/of een middel op natuurbasis en zo kom je weer helemaal in uw kracht! Vervolgens onderzoek ik of je een mineraal of een vitamine tekort hebt. En ga ik samen met jou...

“Als gevolg van mijn ziekte (longcarcinoom) had ik erg last van lusteloosheid en ik ben ontzettende moe. Door de behandeling
ervaar ik een innerlijke rust. Na één behandeling had ik weer zin én de energie om dingen te ondernemen. Mijn moeheid en lusteloosheid zijn verdwenen. Wel ga ik 1 x per maand naar Margriet voor een behandeling om mijn energie op peil te houden. Dank je wel Margriet!”

T.D.