Lichaamsgerichte psycho-therapie toegepast bij psychologische problemen.

Hoe kan dat gesprekken bij de psycholoog niet altijd werken?

Heb je al een tijdlang gesprekken bij een psycholoog en je bemerkt geen vooruitgang? Veel mensen gaan jarenlang naar een psycholoog maar er komt maar geen “verschuiving” opgang. Vaak klagen mensen dat ze het probleem steeds maar”herkauwen”. Bij de lichaamsgerichte psycho-therapie zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat zie je bijvoorbeeld doordat als iemand gezondheidsklachten heeft, zijn emoties en gedrag ook kunnen veranderen. Ons bewustzijn (geest) heeft dus heel veel invloed op ons lichamelijk functioneren. Hieruit kun je afleiden dat ons bewustzijn erg belangrijk is!

De middelen die ik voorschrijf zorgen niet alleen voor een fysieke verandering in de lichamelijke processen maar het middel voegt ook energie toe om het bewustzijn te activeren! Het bewustzijn op zich zet weer een energetische in werking in het lichaam.

Hoe werkt lichaamsgerichte psycho-therapie?

Bij de lichaamsgerichte psycho-therapie wordt er gewerkt met jouw bewustzijn. Als iemand bijvoorbeeld veel twijfelt dan krijgen bepaalde schimmels de ruimte om zich te vermeerderen. Je krijgt dan een middel om de groei van het schimmel in te perken, dit middel werkt tevens aan je bewustzijn zodat je minder gaat twijfelen. Nog een voorbeeld; als je imago een flinke deuk heeft opgelopen, dan krijg krijgen bepaalde virussen de kans om zich te vermeerderen en klachten te veroorzaken. Het middel dat ik dan voorschrijf zorgt ervoor dat de virus verdwijnt én dat je nieuwe image wordt gevormd!

Nog een voorbeeld van een element welke we allemaal kennen; ijzer.
Iedereen weet dat je het element ijzer in je lichaam hebt. Ik ga er in dit voorbeeld even vanuit dat er geen andere organische verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Als je denkt dat je niet meer een oplossing voor je situatie hebt waarin je verkeerd, dus je geeft de strijd op, dan is je bewustzijn voor strijdvaardigheid gedaald en zorgt ervoor dat je lichaam minder ijzer gaat aanmaken.  Je wordt dus moe.

Als je nu het element ijzer toevoegt aan je lichaam, dan gaan je ijzerwaarde weer omhoog (met als gevolg dat de fysieke processen weer in gang worden gezet). Het interessante is nu dat het element ijzer ook zelf bewustzijn activeert, en jou weer strijdbaar gaat maken in je bewustzijn waardoor het lichaam weer meer ijzer gaat aanmaken uit de voedingstoffen. Het is dus een samenspel.

IJzer is niet het enige element in ons bewustzijn en lichaam, er zijn nog vele andere elementen die invloed hebben op onze gezondheid.

Ook spelen je persoonlijkheid, kwaliteiten en valkuilen en kwaliteiten een rol bij de lichaamsgerichte psycho-therapie.  Als je gevoelig bent voor overcompensatie (het doorschieten van een kwaliteit), dan kan daardoor veel energie verloren gaan. Denk maar aan een persoon die heel loyaal is, die persoon is op een gegeven moment gevoelig voor uitputting. En hier kan ik als therapeut iets aan doen. En zo heeft ook elk psychologische probleem zijn eigen elementen en/of homeopathisch middel nodig om een verandering in het bewustzijn teweeg te brengen, om te zorgen voor een verschuiving zodat je niet meer “vastzit”.

Bewustzijn is anders dan kennis ergens van hebben, bewustzijn is een innerlijk contact met jezelf maken. Deze innerlijke verschuiving is nodig voor verandering van je energie systeem en verandering in je gedrag en het houden van jezelf. Alleen iets weten over jouw psychologische problematiek zal niet voor een verschuiving gaan zorgen.

Psychologische problemen kunnen o.a. zijn:  angst en paniek, rouwverwerking, ontevredenheid, verantwoordelijkheid  niet kunnen dragen, faalangst, verslagenheid, liefdesverdriet, hopeloosheid, burn-out, geen grenzen kunnen stellen, mishandeling, narcistische relatie, vertwijfeling, relatie problemen,  wie ben ik nu zelf?

Zit jij niet goed in je vel? Ga je liever niet naar een psycholoog? Of ben je in behandeling bij een psycholoog, en wil je daarnaast ook een energetische ondersteuning? Wil je ook een nieuwe start maken? Duwtje in de rug nodig? Maak dan een afspraak met Margriet  voor lichaamsgerichte psycho-therapie. Een afspraak maken kan via info@grietenij.nl  of via 06 – 20 13 32 74 of 0511 – 70 50 06.