Hoe test De Grietenij op de co-infecties van de ziekte van Lyme?

 

Er zijn zeker minimaal 10 Borrelia soorten en < 20 soorten Borrelia co-infecties veroorzaakt door tekenbeten en andere insecten in de hele wereld, dus testen op de ziekte van Lyme is vaak  zoeken naar een speld in de hooiberg.

Niet alle co-infecties zijn aan te tonen met een bloedonderzoek. Bijvoorbeeld de 
co-infectie Babesia is bijna niet te vangen met een serologie test.

Ook zitten veel Borrelia infecties zitten in de liquor, en dan vind je geen Borrelia in bloed of urine.

De belangrijkste symptomen voor de ziekte van Lyme zijn:

Eerste symptoom: verspringende pijnen van gewrichten, pezen of slijmbeurzen.
Dit is typisch voor de ziekte van Lyme.

Tweede kernsymptoom: het is een multi-systeem-ziekte, dus de klachten pendelen tussen gewrichten, zenuwen en hersenen en hart.

Vaak in golfbewegingen, een week lang hartritmestoornissen, dan weer meer gewrichtspijnen, dan weer tintelingen in gezicht of extremiteiten. Vaak pendelen de patiënten ook heen en weer tussen neuroloog, cardioloog en reumatoloog, en niemand kan iets vinden….

Als de patiënt pech heeft dan wordt hij of zij als SOLK gediagnosticeerd en daar is ook weer een poli voor… de SOLK poli. SOLK: Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Derde kernsymptoom: regelmatig griepgevoel, moe en overal spierpijn, ook dit komt en gaat……….

Vierde kernsymptoom: in meer of mindere mate een brainfog, geheugenklachten, concentratiestoornissen, maar als een mist,  kan dit symptoom per dag of week optrekken en weer verdwijnen.

Vaak ook slaapstoornissen, waardoor de huisarts of bedrijfsarts het afgeeft als vitale depressie of burnout.

De brainfog is soms bizar, een 53-jarige patiente met Lyme wist de weg niet meer te vinden tussen haar werk en haar huis met de auto, een reis die ze al twintig jaar maakte. Zelfs met de Tom Tom verdwaalde ze, ze kwam ook de eerste keer bij mij een half uur te laat binnen (ervaring van een collega van mij).

Ik heb cliënten die symptomen van een geheel ander ziektebeeld hebben maar waarvan de ziekte toch veroorzaakt is een besmette tekenbeet.

Ik test op de ziekte van Lyme en op de  co-infecties met behulp van energetische draden. Wilt u zich ook laten testen voor de co-infecties t.a.v. de ziekte van Lyme? Neem dan contact op met Margriet.